Президентът на САЩ Доналд Тръмп остро критикува бившия си съветник по

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп остро критикува бившия си съветник по
Коментари Харесай

Тръмп атакува бившия си съветник по националната сигурност

Президентът на САЩ Доналд Тръмп остро подлага на критика някогашния си консултант по националната сигурност Джон Болтън, откакто книгата на Болтън доста усложни обстановката за Тръмп в процедурата по импийчмънт, която върви в Сената.
" Ако го слушах, към този момент щяхме да бъдем в шеста международна война ", написа Тръмп в Twitter, съобщи БГНЕС.
Той добави, че Болтън е направил доста неточности, до момента в който е работил за американската администрация като консултант на президента. " Дадох му (тази работа), макар обстоятелството, че мнозина споделиха: " Не правете това, сър ”, съобщи Тръмп.
Той също изрази неразбиране от обстоятелството, че незабавно след подаването на оставката си, Болтън е " написал гадна и неистинна книга ".
По-рано изданието The Hill, базирайки се на писмо на Белия дом до Болтън, заяви, че администрацията на САЩ е уведомила някогашния консултант на Тръмп, че е срещу публикуването на части от неговата книга, защото те съдържат класифицирана информация.
В пресата изтекоха детайлности от книгата на Болтън, където той твърди, че Тръмп е забавил военната помощ за Украйна, очаквайки в подмяна следствие против политическия му конкурент - Джо Байдън.
Издаването на книгата на Болтън " Стаята, където се случи: Спомени от Белия дом " е планувано за март. Белият дом обаче може да забави издаването на книгата или да зачеркне основни фрагменти.
Версията, разказана в ръкописа на Болтън, съответствува с догатките, че Тръмп е злоупотребил с властта си, поради което тече процедура по импийчмънт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР